De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever heeft gemaakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student in het schooljaar 2019 -2020. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal weken dat een leerbedrijf een student in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) heeft begeleid. In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus kunnen werkgevers te maken hebben gehad met gedwongen sluiting tussen 16 maart en 19 mei 2020. De weken waarin werkgevers hun BBL-studenten niet hebben kunnen begeleiden worden niet in mindering gebracht op de subsidie.

Bijdrage:
Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijkleerplaats.

Deadline:
De subsidie voor het studiejaar 2019-2020 kan met ingang van 1 juli 2020 worden aangevraagd. De uiterste datum van aanvragen is 16 september 2020.

Subsidie Praktijkleren

Over Sjef Leijs

Leijs Subsidie Advies Leijs Subsidie Advies is opgericht door Sjef Leijs. Sjef kwam als accountant zo'n 20 jaar geleden in aanraking met het onderwerp subsidies. Vanuit zijn dagelijkse praktijk als adviserend accountant zag hij dat veel MKB-ers niet of maar beperkt op de hoogte waren van subsidies. Dat was de reden om zich actief met het onderwerp bezig te gaan houden. Sjef is zelf ondernemer en kent als geen ander de vraagstukken waar u als ondernemer mee kampt. Daarom kan Leijs Subsidie Advies inspelen op deze vraagstukken en een passend antwoord bieden op uw uitdaging. Zeer pragmatisch en concreet. Graag kom ik met je in contact om op sparrende wijze te zien welke subsidies en regelingen op jouw situatie van toepassing zijn. Bel of mail en ik neem contact met je op - dan is de eerste stap gezet.