BUBE in Business deel 1

BUBE > Nieuws > BUBE in Business deel 1

BUBE in Business deel 1

BUBE IN BUSINESS – deel 1 – onze horecapartners

Als ik Sophie Daelmans, Tim Oberdorf, Patrick van Haren  en Michiel van de Pas spreek zitten we nog midden in de 2e lock-down. Horeca dicht, alleen noodzakelijke winkels open, avondklok en maar één gast over de vloer. De besmettingscijfers zijn wel lichtjes aan het dalen, maar het is nog ver verwijderd van eventuele versoepelingen. Er gloort wel een kleine stip aan de horizon: dat binnen niet al te lange tijd (april misschien?) de horeca weer open mag.

Zomer 2020

Maar veel is onzeker. De 1e lock-down leek korter. Maar in no-time had de horeca in onze dorpen creatieve ideeën voor afhaalgerechten en thuiskoken. Daar werd enorm veel gebruik van gemaakt. Zeker met het mooie weer werd er thuis veel gedineerd en gebarbecued.

In juni 2020 kwamen de versoepelingen en konden we weer genieten op de terrassen. De 2e lock-down in november kwam sneller dan verwacht. En het dalen van de besmettingscijfers duurde veel langer. De drukke decembermaand kondigde zich aan met alleen maar meer strengere maatregelen.

De horeca ondernemers in onze dorpen pakten goed door met geweldige gerechten voor thuis. En misschien wel meer dan waar dan ook, gunden onze dorpsgenoten de horecaondernemingen de omzet. Bijna iedereen was in de decembermaanden compleet volgeboekt. Voor Tim van Arbie’s was het een stille tijd en ook Sophie ging aan de klus. Beiden hebben hun hele pand in de tussentijd prachtig aangepakt, om zodra het weer zou mogen, te shinen met nieuwe kleuren en interieur.

Patrick: ‘Het mooie van onze horecapartners is dat niemand in elkaars vaarwater zit. Hierdoor is er voor de dorpsgenoten veel keuze en ook veel variatie. Dat verklaart misschien ook wel het succes van deze aanpak. Niemand zat stil.’

Voorjaar 2021

De afgelopen maanden mocht er gelukkig weer steeds meer. Het betekent wel dat de horeca-ondernemers continu bezig zijn met aanpassen aan de maatregelen en met nieuwe ideeën.

De horecapartners die in ‘BE Verrast’ zitten, kwamen met een online veiling. ‘Ben jij straks de eerste…’. De eerste, die midden op het water bij Arbies mag dineren, die een Cocktailavond met 4 vrienden heeft. Het animo om deel te nemen was enorm. Veel biedingen en mooie eindprijzen.

Zorgen blijven er ook: in corona tijd zijn veel personeelsleden vertrokken en hebben ander werk. Hierdoor hebben de meeste horecapartners echt een uitdaging in de personele bezetting voor als het weer volle bak is. Tim vertelt: ‘De vaste kern is wel gebleven, maar alle flexibele werknemers hebben andere baantjes gevonden. We hebben dus enorm veel vacatures.

Zomer 2021

De horecapartners blikken maar weer wat graag vooruit. Om de  gasten te ontvangen, te verwennen met de heerlijkste gerechten. Het opstarten zal weer even wennen zijn, met hopelijk ook weer volledige bezetting.

Op mijn vraag met welk gerecht ik ze midden in de nacht voor wakker mag maken reageren ze ietwat verbaasd. Onze horecapartners zijn dag en nacht bezig met het bereiden en bedenken van (nieuwe) gerechten.

Unaniem reageren ze echter met: ‘Je mag mij nu wakker maken en mij vertellen dat we weer met elkaar mogen dineren. Met vrienden, een goed glas wijn, genieten van heerlijke gerechten tot laat in de avond.’ Het is melancholisch; het gaat vast weer goedkomen, maar wat hebben we dit gemist.

Ik hoop, dat er voor al onze horecapartners ook even tijd was om, inderdaad naast het voor ons klaarstaan, even met vrienden in de warme zomeravond zon, zelf een drankje te pakken.

Tekst:

Elke van Dommelen,

Marketing Tekst & Co