Geachte Bussinesclubleden,

De Stichting DutchStone is een stichting opgezet door Nederlandse artsen, die tot doel heeft de gezondheidszorg in Suriname, waar we als Nederlanders een speciale band mee hebben, te verbeteren. De Nederlandse doctoren gaan regelmatig naar de verschillende ziekenhuizen in Paramaribo om daar daadwerkelijk medische hulp te verlenen en voorlichting te geven, speciaal gericht op het voorkomen en het verhelpen van nierschade. In het verleden heeft de stichting DutchStone ook bijv. niersteenvergruizers in Nepal en Gambia geplaatst.

Dr. Paul Kil een bekende uroloog in het ETZ Tilburg wil op dit moment met de Stichting DutchStone een belangrijk project in Suriname gaan realiseren: Om de bevolking bewust te maken van urologische problemen en hen te helpen deze te voorkomen wordt een informatie- en preventieproject opgezet. We focussen ons op de preventie van nierschade (vaak tgv nierstenen en urineweginfecties), van prostaatkanker (door vroegdiagnostiek bij mannen te verrichten) en bij ongewild urineverlies (bijvoorbeeld ten gevolge van bevallingen).

Hiertoe zullen zij meerdere informatieavonden en een gezondheidsmarkt organiseren met lokale ondersteuning door o.a. de ProstaatKankerStichting en SkinGlanz. Geïnteresseerden zullen door deskundige zorgverleners (diëtisten, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten) geïnformeerd worden. Hiernaast bestaat de mogelijkheid bloeddruk, bloedsuiker en PSA waarde te laten bepalen om vroegtijdig hoge bloeddruk, suikerziekte en eventueel prostaatkanker op het spoor te komen.

Voor de ondersteuning van dit project wordt op zaterdag 21 september aanstaande een feestelijke benefietavond georganiseerd in Hotel & Restaurant De Druiventros.

De avond begint om 17.30 uur met een aperitief, aansluitend een fantastisch 4-gangen diner en een feestavond met classic live muziek door Love Shack.

U kunt hiervoor inschrijven voor een bedrag van € 95,- per persoon, waarvan het grootste gedeelte van de opbrengst voor het goede doel is. U zult ongetwijfeld een unieke avond tussen Tilburgse bekenden beleven. Gedurende de Afterparty wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst geheel naar het goede doel gaat.

Klik op deze link inschrijfformulier en meld u aan. Namens de commissie van aanbeveling hopen wij jullie op deze benefietavond te mogen verwelkomen. Hartelijk dank alvast !

Paul Kil, Henny Binderhagel, Geert Naaykens, Ad Mutsaerts